3-lags bekledning

  • mail

Trygghet i tre lag

Norsk klima og tøffe arbeidssituasjoner krever bekledning som beskytter, fra innerst til ytterst. Med vårt 3-lagssystem kan kroppstemperaturen enkelt reguleres ved at plagg tas av eller på ettersom situasjonen krever det.

1. Fukttransporterende undertøy

Det innerste laget transporterer fukt bort fra kroppen. Undertøyet bør være tettsittende og ikke for tykt. Ved bruk av ullundertøy absorberes fukt fra kroppen og transporteres til utsiden, der den fordamper. Ull har høy isolasjonsevne og tempererer godt. Bruk av flammehemmende ullundertøy kan i tillegg beskytte mot flammer og lysbue.

2. Isolerende mellomplagg
Dette laget varmer og beskytter mot kulde. Samtidig transporteres fukt bort fra kroppen, slik at brukeren holder seg tørr og varm. Mellomlaget skal ikke være tettsittende, men skape et luftrom mellom lag 1 og lag 3. Velg ett eller flere mellomlag avhengig av temperatur og aktivitetsnivå. I arbeidssituasjoner med risiko for flamme bør det velges et mellomlag med flammehemmende beskyttelse.

3. Beskyttende ytterplagg
Dette laget holder vind, regn, snø og kulde ute, og bevarer det isolerende luftlaget i lag 2. Ved bruk av f.eks. GORE-TEX® transporteres samtidig fuktighet bort fra kroppen. Vårt sortiment av beskyttende ytterplagg inkluderer synlighetstøy, flammehemmende bekledning og annen ytterbekledning som er spesielt designet for å beskytte mot en eller flere farer i arbeidsmiljøet.